nieuws

Aegon schrapt bonusprovisie uit beleggingsverzekeringen

Archief

Per 1 januari komen vier nieuwe Aegon-beleggingsverzekeringen op de markt, waarop geen verkoopgerelateerde bonusprovisie zit. Aegon is de eerste verzekeraar die een dergelijke regeling schrapt. De NVA toont zich verrast: “We zijn razend benieuwd naar de compensatievoorstellen.”

“Wij zijn de eerste grote intermediairverzekeraar die de al langer ter discussie staande bonusprovisie op beleggingsverzekeringen afschaft”, laat Aegon weten. In plaats van verkoopgerelateerde bonusprovisie zegt Aegon een bonus uit te gaan keren die afhankelijk is van het behoud van polissen.
Voor hypotheken blijft de traditionele bonusregeling wel bestaan. “Bij de nieuwe beleggingsverzekeringen geven wij, conform model 2 van de Commissie-De Ruiter, de consument inzicht in de kosten en provisie die de klant gaat betalen. De provisie voldoet dan volledig aan de Adviesmatch.”
Directeur Intermediair Henk de Jong wil de indruk wegnemen dat daarmee de verkoopondersteuning van het intermediair wegvalt. “Vanaf 1 januari leggen we het accent meer op het ondersteunen van verkoopacties en het opleiden van de medewerkers van een assurantiekantoor.”
Compensatie
NVA-voorzitter Bob Veldhuis is verrast: “Er zijn mij wel geluiden bekend van verzekeraars die niet gelukkig zijn met de bonussen, uit oogpunt van misselling en de adviesmatch. Maar dat er regelingen worden afgeschaft, is mij niet bekend. Mocht een verzekeraar toch overwegen zijn bonusregelingen af te bouwen, dan ben ik razend benieuwd naar zijn compensatievoorstellen.” Aegon wil nog geen nadere details geven over de nieuwe bonusregeling, maar houdt het in algemene termen op een verschuiving van verkoop naar behoud.

Reageer op dit artikel