nieuws

Aegon samen met Meeús in financiële planning

Archief

Aegon is een van de deelnemers in ‘Financieel Compleet’ een nieuwe ‘hightech’ intermediair-organisatie voor financiële planning die in april van start moet gaan.

Opvallend aan de plannen van Financieel Compleet (FC), is de inzet van interactieve media en andere IT-toepassingen voor de communicatie met de klant. Zo zal de klant bijvoorbeeld op ieder gewenst moment inzicht kunnen krijgen in zijn financiële positie via een online computerverbinding of Internet. Hierbij dringt zich een parallel op met MoneyMaxx, de Duitse dochterorganisatie van Aegon waar ‘het kantoor van de toekomst’ reeds enige tijd in de praktijk wordt gebracht.
Grensverleggend
‘Financieel Compleet, gevestigd in Breda, is een nieuwe intermediairorganisatie die met een uniek en grensverleggend financieel planningsconcept op de markt komt. De organisatie biedt een geïntegreerd totaalpakket aan van innovatieve, fiscaal voordelige en hoogrenderende, financiële producten en diensten’. Met deze wervende tekst probeert de onderneming aan personeel te komen. Gezocht wordt onder meer naar loondienstadviseurs die na verloop van tijd uitgenodigd worden om aan een franchise-formule deel te nemen. Op korte termijn wordt gestreefd naar een buitendienst van tien medewerkers. Op dit moment zijn er in totaal vijf personen in dienst.
De organisatie-in-aanbouw is een VOF en staat onder leiding van Erik Boertjes, de zoon van directeur J.A. Boertjes van Meeús Assurantiën. Erik Boertjes (27) heeft voorheen gewerkt als pensioenadviseur bij Meeús. Uit het handelsregister blijkt dat vader Boertjes samen met z’n zoon via de vennootschap ‘AV-management’ mede-eigenaar is van FC. De andere eigenaar van FC is Ladas BV. Deze vennootschap (met als hoofdactiviteit het ontwikkelen van software) is van Aegon Nederland en staat onder leiding van H.J.G. Pieters, directeur automatisering bij dezelfde verzekeraar.
Hofleverancier
FC-directeur Erik Boertjes zegt desgevraagd dat er “goede afspraken gemaakt zijn met Aegon. Je zou ze onze hofleverancier kunnen noemen. Maar voor hypotheken zullen we misschien ook wel elders gaan inkopen”. Over het aandeel van Aegon in het bedrijf FC zegt de algemeen directeur niets te weten.
Als we de verzekeringsmaatschappij om opheldering vragen over de rol van Aegon in FC, zegt de woordvoerder dat de verzekeraar wel vaker tussenpersonen ondersteunt met software. “Dat is waarschijnlijk ook het geval met Financieel Compleet”. Over de eigendomsverhoudingen kan hij niets zeggen.

Reageer op dit artikel