nieuws

Aegon richt divisie Nabestaandenzorg op

Archief

Aegon richt in Groningen een nieuw bedrijfsonderdeel op onder de noemer Aegon Nabestaandenzorg. Vooralsnog worden de uitvaartactiviteiten van NVG en van Aegon Particulieren in de divisie samengebracht. Overdracht van de uitvaartportefeuilles van Axent en LPU staan nog op de rol.

“Uitvaart- en nabestaandenverzekeringen vormen een vak apart”, zo luidt de korte argumentatie van Aegon achter de samenbundeling van de uitvaartactiviteiten. Het concern constateert een toenemende behoefte onder consumenten om tijdig zaken voor nabestaanden te regelen. “Bundeling van kennis en ervaring op uitvaartgebied betekent voor de tussenpersoon een optimale ondersteuning door specialisten en flexibele producten van hoge kwaliteit”, zo verwacht Aegon.
Voor de totstandkoming van de operatie doopt Aegon de naamloze vennootschap Nederlandse Verzekeringsgroep Uitvaart om in Aegon Nabestaandenzorg. Deze maatschappij gaat van start met een portefeuille van 1,8 miljoen uitvaartverzekeringen, goed voor een jaarpremie van zo’n f 60 mln. De premie-omzet is vergelijkbaar met die van Reaal Uitvaartzorg en de fusiecombinatie Nuva/AVVL; alleen Dela en Monuta zijn groter.
Van alle polissen is bijna 90% afkomstig van NVG. De overige 10% – nog altijd ruim 180.000 – wordt momenteel overgedragen van Aegon Levensverzekering naar Aegon Nabestaandenzorg en deels naar NVG Leven. Het gaat om de volgende polissen:
– levensverzekeringen met op het polisblad het opschrift ‘Aegon Begrafeniskostenpolis’ of ‘AGO Begrafeniskostenpolis’;- levensverzekeringen met polisbladen van Aegon Accent, Aegon Accent Junior, Aegon Dubbel Accent en Aegon Dubbel Accent Junior;- verzekeringen afgegeven door de afdeling Volksverzekeringen van Aegon Leven en diens rechtsvoorgangers AGO, Algemene Friesche, De Groot Noordhollandsche van 1845 en De Olveh van 1879;- volksverzekeringen van Alboz Leven of Algemene Levensverzekering-Bank.Nieuwe producten
De introductie van Aegon Nabestaandenzorg zal op 9 april gepaard gaan met een vernieuwing van het assortiment uitvaartverzekeringen. De producten ‘UitvaartZorg’ en het ‘UitvaartkostenPlan’ vervangen dan de ‘Aegon BegrafeniskostenPolis’. Later volgen nog andere nabestaandenverzekeringen.
Aegon lanceert tegelijkertijd een zogeheten ‘Uitvaart Front-Office’. “Geselecteerde tussenpersonen kunnen via internet administratieve handelingen verrichten zoals het invoeren, verwerken en printen van polissen”, zo belooft Aegon. Deze week is Aegon gestart met een introductiecampagne voor de nieuwe divisie Nabestaandenzorg.
Axent en LPU
Vorig jaar liet Paul van de Geijn, directievoorzitter van Aegon Nederland, weten dat ook de uitvaartportefeuilles van Axent/Aegon en van diens dochterbedrijf LPU zouden worden overgedragen naar de nieuwe uitvaartdivisie. Dat plan is volgens woordvoerder Ben Wouters nog niet van de baan: “We hebben nu een belangrijke stap gezet. Volgende stappen zijn niet uitgesloten, maar de gesprekken daarover lopen nog.”

Reageer op dit artikel