nieuws

Aegon Particulieren kopieert spaarrekening van Spaarbeleg

Archief

Aegon Particulieren heeft de Spaar Vrij-rekening in de markt gezet. Deze spaarrekening is een kopie van het Spaarbeleg-product. Ook andere business-units gaan het voorbeeld van Aegon Particulieren volgen.

De Spaar Vrij-rekening van Aegon Particulieren biedt evenals de RenteRekening van Spaarbeleg een maximum aan vrijheid. De rentevergoeding (nu: 4,2%) behoort tot de hoogste in de markt en is opvraagbaar via de informatielijn 030-602.57.10. Op de spaarrekening kan worden inlegd door (automatische) overschrijving van de bank- of girorekening. De Spaar Vrij-rekening kent geen deblokkeringsmogelijkheden voor bedrijfssparen, aldus woordvoerder Ton Elias van de maatschappij.
Aegon Bank
Vrijwel gelijktijdig met de introductie van de Spaar Vrij-rekening heeft Aegon aangekondigd dat de naam van dochter Spaarbeleg Bank wordt omgedoopt in Aegon Bank. De naam van Spaarbeleg Kas wordt gehandhaafd. Aegon Bank wordt de toeleverancier van bestaande en nieuwe bancaire producten van alle business-units van Aegon in ons land.
Aegon heeft sinds de oprichting van de spaarbank in 1991 laten zien dat ook een verzekeraar met succes veel spaargeld uit de markt kan halen. Inmiddels is het aantal RenteRekeningen tot ver boven het miljoen gestegen en bedraagt de totale inleg meer dan f 10 mld (1996: f 9 mld), heeft Aegon laten weten tijdens presentaties voor het intermediair.

Reageer op dit artikel