nieuws

Aegon Particulieren haalt Internet-site uit de lucht

Archief

Aegon heeft op woensdagmiddag 9 juni plotseling de Internet-site van Aegon Particulieren gesloten. De maatschappij was op de hoogte gekomen van de naderende publicatie in AM op 11 juni, waarin zou worden aangetoond dat iedereen simpel kon vaststellen wie bij Aegon verzekerd is en ook nog via welk(e) intermediair(s).

Aegon liet diezelfde woensdag een persbericht uitgaan met als opschrift ‘Aegon betreurt schending privacy’.
Directievoorzitter mr. Evert Lekkerkerker van Aegon Particulieren stelde daarin: “Het heeft geen zin er om heen te draaien dat hier een fout gemaakt is. Met de gegevens van verzekerden gaan wij altijd fatsoenlijk en secuur om, dus dit had nooit mogen gebeuren. Wij gaan nog uitgebreid na wat er is misgegaan.”
Bezoekers van de site behoefden slechts de postcode en het huisnummer in te tikken om aan de weet te komen of iemand een of meer polissen bij Aegon heeft. Dit viel af te leiden uit de vermelding van de naam van een of meer assurantiekantoren.
Excuus aangeboden
Aegon wees er in haar reactie met nadruk op dat sitebezoekers geen financiële gegevens aan de weet konden komen. “Aan enkele publieke personen van wie via Internet het al dan niet bij Aegon verzekerd zijn viel na te gaan, waarover waarschijnlijk later in deze week zal worden gepubliceerd door het Assurantie Magazine, heeft Aegon vandaag schriftelijk excuus aangeboden”, aldus het persbericht.
‘Technisch onderhoud’
Alvorens de site van Aegon Particulieren weer open te stellen, wordt deze grondig nagekeken. Begin deze week stond er nog steeds een mededeling over ‘technisch onderhoud’. Aegon wilde geen termijn noemen waarop de site naar verwachting weer operationeel zal zijn.

Reageer op dit artikel