nieuws

Aegon mikt op sterke positie in markt voor 55-plussers

Archief

Aegon houdt nog tot eind deze maand een omvangrijke campagne rond expirerende lijfrentepolissen. Komend jaar mikt het concern vooral op de zogeheten ontsparingsmarkt, die bestaat uit 55-plussers.

Het is de eerste keer dat Aegon een dergelijke eindejaarscampagne houdt. Daarmee probeert Aegon zo veel mogelijk vrijkomende polissen om te zetten in een direct ingaande lijfrente (DIL). “De helft van de expiraties bij ons komt in december vrij. Dat is alleen al voor ons een markt van _ 100 mln”, meldt marketingmanager Peter Pebesma in personeelsblad Interaegon.
Bij tussenpersonen is een marketingactie uitgezet onder de naam ‘De wil van de generatie met toekomst’, waarbij de nadruk wordt gelegd op de periode na het expireren van het lijfrentekapitaal. “Tussenpersonen denken vaak dat senioren geen interessante klanten zijn, maar mensen boven de 55 jaar bezitten 60% van het vermogen in ons land.” Voor die doelgroep is onder meer een Lijfrente Stappenplan ontwikkeld, dat uitleg geeft over de mogelijke bestemmingen van een lijfrentekapitaal, en een LijfrenteCalculator, waarmee de hoogte van de uitkering berekend kan worden.
Klanten zijn ook rechtstreeks aangeschreven, na toestemming van de betreffende tussenpersoon. De eerste 75 kantoren die toestemming hebben gegeven voor rechtstreekse benadering, krijgen een schaatsclinic van coach Ab Krook. Consumenten krijgen een halfjaarabonnement op het blad ZIN.
Tarieven
In het kader van de campagne is het DIL-tarief aangescherpt. Voor looptijden van vijf en tien jaar zijn de tarieven met 0,1% verlaagd. Voor DIL-len die op twee levens worden gesloten, zijn de tarieven met 0,35% (looptijd vijf jaar) en 0,45% (looptijd tien jaar) aangescherpt. “Dit is het eerste moment om een positie te claimen in de ‘ontsparingsmarkt’, die we komend jaar nog actiever willen benaderen”, aldus Aegon. “We hebben sinds de start van de campagne 23% meer DIL-omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar.”

Reageer op dit artikel