nieuws

Aegon meldt Unirobe bij NMA

Archief

Aegon heeft de aangekondigde overname van intermediairbedrijf Unirobe Groep gemeld bij de NMA.

Joop van Berkum, de leidsman van de nieuwe combinatie Unirobe-Meeùs, zei al eerder geen kartelproblemen te verwachten. “We zijn samen nog geen 10% en in andere markten lachen ze daarom.”
Aegon had al 45% van de aandelen Unirobe in bezit en koopt de resterende 55% nu van de managers Joop van Berkum, Robbert Blij, Jorgen Botermans, Han Diebels, Dick Schrieken en Peter Tol. In 2003 was de aankoop van 45% van de aandelen eveneens bij de NMA gemeld. Daarvoor waren de assurantiekantoren van Unirobe eigendom van AXA.
Meeùs was in 2005 goed voor een omzet van _ 128 mln uit assurantiebemiddeling. Daarvan komt zo’n _ 10 mln uit hypotheekproducten. Unirobe kwam als groep tot een provisieomzet van _ 94,5 mln.
Meeùs
Het omzetcijfer van Meeùs betekent een daling van 3% ten opzichte van 2004. Als oorzaken noemt Meeùs “een herstructurering en het afstoten van enkele bedrijfsonderdelen”. Door een reorganisatie stegen de operationele kosten met 7%. Per saldo daalde derhalve het bedrijfsresultaat. Exacte cijfers maakt Meeùs niet bekend; de jaarstukken over 2005 zijn nog niet gedeponeerd. In 2004 was het bedrijfsresultaat al gedaald van _ 22,5 mln naar _ 18,4 mln. Toen slonk het nettoresultaat tot _ -1,7 (7,0) mln.
Unirobe doet het in dat opzicht nadrukkelijk beter. In 2005 steeg de omzet met 5% en werd er een rendement behaald van “wederom ruim boven het marktgemiddelde van 20%”.

Reageer op dit artikel