nieuws

Aegon koppelt Monuta aan uitvaartpolis

Archief

Zestigduizend houders van een Begrafeniskostenpolis van Aegon kunnen vanaf deze maand gebruik maken van natura-diensten van Monuta.

De natura-uitvaartverzekeraar uit Apeldoorn sloot eerder al een vergelijkbare overeenkomst met De Amersfoortse. Aegon beoogt met de Monuta-samenwerking “behalve een uitkering in geld ook het gemak van het regelen van een volledige uitvaart aan te bieden”. Ook diensten als kinderopvang en huisbewaking tijdens de uitvaartplechtigheid kunnen via Monuta worden geregeld.
Kern van de overeenkomst is dat nabestaanden bij overlijden van een Aegon-verzekerde een speciaal nummer kunnen bellen, de Aegon Uitvaarttelefoon. De medewerkers van deze telefoondienst zullen vervolgens voor een geheel verzorgde uitvaart bij een Monuta-onderneming zorgen. Van gedwongen winkelnering is volgens partijen geen sprake: “Het is een vrije keuze van nabestaanden om na een overlijden de Aegon Uitvaarttelefoon te bellen”.
De “gratis uitbreiding van de polisdekking” is mogelijk doordat Aegon met Monuta afspraken maakt over de uitvaartkosten. De Monuta-diensten worden overigens pas aan verzekerden aangeboden na toestemming van hun tussenpersoon. In een brief aan het intermediair verzekert Aegon dat de klantgegevens alleen voor de specifieke Monuta-mailing worden gebruikt. Het gaat in totaal om 180.000 polissen en ongeveer 60.000 verzekerden.
Aegon-dochter NVG werkte op het gebied van uitvaartverzorging al samen met Monuta. Aegon/Axent daarentegen maakt veel gebruik van uitvaartverenigingen. Verzekerden van LPU ten slotte, een dochter van Aegon/Axent, schakelen meestal lokale, zelfstandige uitvaartondernemers in.
Theo Bouts, directeur Aegon Particulieren, en Monuta-directeur Cors Hage (rechts) tonen zich verheugd over de overeengekomen samenwerking.

Reageer op dit artikel