nieuws

Aegon koopt Poolse levensverzekeraar

Archief

Aegon heeft met Nationwide Insurance Company overeenstemming bereikt over de overname van het Poolse dochterbedrijf Nationwide Towarzystwo Ubezpieczen na Zycie. Het bedrijf zal na de overname verdergaan onder de naam Aegon Polen. Met een brutopremieomzet van € 157 mln is Nationwide Polen nu de vijfde levensverzekeraar van Polen. Vooral in beleggingsverzekeringen tegen koopsombetaling, een product voor het hogere inkomenssegment, is de maatschappij sterk. Aegon maakt de overnamesom niet bekend.

“Het betreden van de Poolse markt past in de strategie om verder uit te breiden in de Centraal- en Oost-Europese regio”, aldus Aegon-bestuursvoorzitter Don Shepard. Aegon heeft Gábor Kepecs, directievoorzitter van Aegon Hongarije, benoemd tot CEO van Aegon Centraal- en Oost-Europa. Hij wordt verantwoordelijk voor alle verzekerings- en pensioenactiviteiten in Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Polen.

Reageer op dit artikel