nieuws

Aegon koopt Nierop-portefeuilles

Archief

Aegon koopt twee portefeuilledelen van Van Nierop Assuradeuren. De polissen, traditionele levensverzekeringen, komen van AXA en Reaal.

Ze dateren uit de tijd dat AXA (via het toenmalige label UAP) en Reaal (via Nieuwe Hollandse Lloyd) een volmacht hadden verstrekt aan Van Nierop. Dat was tussen 1985 en 1999 het geval. Halverwege de jaren negentig werd Van Nierop overgenomen door Aegon, die het polisbeheer nu graag efficiënter wil laten verlopen.
Partijen doen geen mededelingen over het aantal polissen of de premieomzet die gemoeid is met de over te dragen portefeuilles. “Het gaat om een klein premie-inkomen”, zegt AXA.
Aegon haalde in 2004 de meeste polissen van het voormalige Van Nierop uit het productassortiment. De lopende levenpolissen worden geadministreerd in Den Haag, de pensioenportefeuille wordt beheerd in Leeuwarden.

Reageer op dit artikel