nieuws

Aegon komt met PFP-software

Archief

Onder de naam Risquant 2000 introduceert Aegon Pariculieren een softwareprogramma voor persoonlijke financiële dienstverlening (PFP).

Met het pakket zijn verzekeringsadviseurs en financieel planners volgens Aegon in staat “op een eenvoudige en snelle manier een compleet individueel financieel advies samen te stellen voor particulieren”.
Met de introductie van Risquant 2000 zegt de maatschappij in te spelen op de snel groeiende behoefte van zowel de consument als de adviseur. Aegon ziet het nieuwe pakket als een welkome aanvulling op de Wijzerlijn (Pensioenwijzer, PrePensioenwijzer en de Spaarwijzer, programma’s voor advisering op deelgebieden van de persoonlijke financiële planning).
De adviseur kan uit vier scenario’s kiezen voor het opstellen van een rapport. Die scenario’s zijn: stoppen met werken, overlijden, arbeidsongeschiktheid en levensloop. Er is gekozen voor een structuur waarbij de adviseur per relatie kan bepalen hoe uitgebreid het rapport wordt. Daarvoor bestaat de mogelijkheid om te kiezen uit vier opties: hypotheken, (overig) inkomen en uitgaven, vermogen en verzekeringen. Met een aparte optie wordt tevens de mogelijkheid geboden of en wanneer met de nieuwe belastingwetgeving rekening moet worden gehouden.
Het pakket is door Aegon in eigen beheer ontwikkeld en vervolgens aan een aantal testpersonen voorgelegd. Inmiddels maken honderd kantoren gebruik van het pakket.
Commercieel directeur Marc Dijkstra overhandigt het eerste exemplaar van de Risquant software aan Rinus Niesten van Niesten Verzekeringen. Rechts op de foto Martin van Mourik, een van de ontwikkelaars van de adviessoftware.

Reageer op dit artikel