nieuws

Aegon gaat praten met NBVA over ‘eenzijdige provisieverlaging’

Archief

Aegon wil een gesprek met de tussenpersonenorganisatie NBVA om van gedachten te wisselen over de provisiehoogte van het Verkeerspakket-Plus. De verzekeraar wil niet zeggen of in het gesprek slechts een toelichting op het besluit zal worden gegeven, of dat er ook ruimte voor onderhandelingen is. De verlaging van de provisie naar 15% zorgde voor een protestactie van de NBVA.

“Door een provisiepercentage te hanteren van 15% op het nieuwe Verkeerspakket in plaats van de gebruikelijke 20% kort Aegon het intermediair structureel met 5% in hun provisie”, zo stelt de NBVA. “En dat terwijl de autoverzekering een arbeidsintensief onderdeel is in de bedrijfsvoering van een assurantiekantoor.” De NBVA noemt het standpunt van Aegon dan ook onbegrijpelijk voor een verzekeraar ‘die zich pretendeert sterk te willen maken voor het professionele intermediair’. Ook de NVA heeft Aegon in een brief op de ongewenste provisie-ingreep aangesproken.
Alle protestbrieven ten spijt, blijft Aegon bij haar besluit om de standaardprovisie van het Verkeerspakket-Plus op 15% te houden. Alleen het intermediair dat gegevens elektronisch aanlevert via Aepax, wordt vanwege de administratieve kostenbesparing beloond met een kostenvergoeding van 5% extra provisie. Volgens Aegon betreft het een geheel nieuw, voor de consument aantrekkelijk geprijsd concept. “Tussenpersonen die liever de conventionele polissen wensen te verkopen, zijn van harte welkom. Tot dusver hebben we van tussenpersonen geen negatieve reacties ontvangen op onze nieuwe provisieregeling”, aldus woordvoerder Peter Mulder.

Reageer op dit artikel