nieuws

Aegon en Amev verdelen verouderde portefeuille

Archief

Een gezamenlijke portefeuille beleggingsverzekeringen van Aegon en Amev. Die bestond tot voor kort onder de naam Uniefractie en dateerde uit de jaren zestig. Sinds kort zijn de polishouders verdeeld onder beide maatschappijen.

Uniefractie werd in de zestiger jaren gestart door de leven-voorgangers van Aegon en Amev, respectievelijk Ennia en Utrecht. Beleggingsverzekeringen waren toen namelijk nog een vrij onbekend fenomeen. Om toch aan de langzaam stijgende vraag te voldoen, begonnen Ennia en Utrecht samen met een portefeuille fractieverzekering onder de naam Uniefractie.
Inmiddels beschikt elke zichzelf respecterende levensverzekeraar over moderne unit linkedprodukten en is het concept Uniefractie achterhaald. Zo zijn in de laatste tien jaar geen Uniefractie-polissen meer gesloten. De huidige eigenaren Aegon en Amev hebben besloten de portefeuille te verdelen, waarbij is gekeken naar de maatschappij die de polis oorspronkelijk heeft binnengebracht.
Uniefractie gaat nu gescheiden verder onder de namen Aegon-Uniefractie en Amev-uniefractie. Voor de houders van de polissen, waarvan enkele nog ver na 2000 doorlopen, heeft de opsplitsing geen gevolgen.

Reageer op dit artikel