nieuws

Aegon en AH níet in verzekeringen

Archief

Voor assurantiebemiddelaars bracht de tweede week van het nieuwe jaar een forse opluchting. Aegon had aan NVA en NBVA laten weten, dat zij geen plannen (meer) heeft om via Albert Heijn (AH) verzekeringen te gaan verkopen. Dit heeft de maatschappij hen meegedeeld bij de bekendmaking van een nieuwe spaarformule.

De intermediairorganisaties zijn blij met deze toezegging van Aegon en zien in het fenomeen ‘winkelsparen’ geen bedreiging. NVA-directeur en waarnemend voorzitter Niels Mourits sprak van een moderne manier van zegeltjessparen. “Dat is niet concurrend ten opzichte van de producten van onze achterban”, aldus Mourits. De NBVA gaf als commentaar: “Wij hebben geen bezwaar tegen dit concept. Het is dubbeltjes- en kwartjeswerk”.
AH Geldzaken
Komende maandag gaat AH Geldzaken van start, een joint-venture van AH en Aegon. AH-klanten kunnen met hun Bonuskaart een AH Spaarrekening openen, waarbij ze vooral tijdens het boodschappen doen spelenderwijs sparen. Dat kan onder meer door statiegeld op de spaarrekening te laten bijschrijven of het boodschappenbedrag naar boven af te ronden.
Ook kunnen klanten de bonuskortingen die op producten worden verleend, laten overhevelen naar de spaarrekening. Datzelfde geldt voor de mogelijkheid om het totaalbedrag aan boodschappen met een vast percentage (5, 10 en 15%) te verhogen en dit extra bedrag op de spaarrekening te laten zetten. De vijfde spaarmogelijkheid is het inleveren van al dan niet volgeplakte AH-zegelboekjes.
Uit onderzoek blijkt dat veel klanten het leuk vinden om van deze ‘ongemerkte’ voordeeltjes een spaarpotje te maken. Wie meer dan f 990 spaart, ontvangt een rentevergoeding van (momenteel) 4,25%; tot f 990 is de rente 2%. Via aparte zuilen in 650 AH-winkels en via internet kan de klant allerlei mutaties uitvoeren. Er zijn circa 3,7 Bonuskaarten in omloop. Vraag is dan nog wat beide concerns kunnen doen met de gegevens over het spaargedrag van de individuele klanten. Met de Registratiekamer is afgesproken dat Aegon noch Albert Heijn inzicht kan krijgen in de bestanden van AH Geldzaken.

Reageer op dit artikel