nieuws

Aegon en Aevitae samen in WGA

Archief

Aevitae gaat per direct onder eigen label WGA-producten van Aegon verkopen. Partijen hebben daarvoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Doel van beide partijen is het marktaandeel op de WIA-markt verder te vergroten. Over de omvang van het marktaandeel doet Aegon geen uitspraken. Wel wil de verzekeraar kwijt dat 10% van het klantenbestand met een verzuimproduct van Aegon is uitgetreden bij het UWV. “Dat is niet alleen van de laatste mogelijkheid van uittreden, maar in zijn totaliteit”, aldus de verzekeraar.
Vooraan staan
“Wij willen vooraan staan bij elk distributiekanaal dat de klant kiest. Aevitae opereert als volmachtkantoor en heeft producten onder eigen naam. Met deze samenwerking hopen wij te profiteren van de sterke marktpositie van Aevitae”, aldus Hans Gerritsen, directeur Schade bij Aegon.
Aevitae biedt werkgevers onder eigen naam één totaalpakket en één loket voor ziektekosten, verzuim en WIA. In het Aevitae-totaalpakket kan nu ook de keuze gemaakt worden voor WIA-verzekeringen van Aegon, zoals WGA-aanvulling, WGA-exedent en IVA-exedent verzekeringen.
Aevitae-directeur Harry Laeven is blij met Aegon. “In onze productontwikkelingsstrategie mocht een samenwerking met Aegon niet ontbreken. Ze hebben zich ontwikkeld tot een belangrijke speler op de WIA-markt.”
Afgelopen week formaliseerde Aegon ook een al langer bestaande verzuimvolmacht met zorgverzekeraar ONVZ.
Hans Gerritsen (Aegon) en Harry Laeven (Aevitae).

Reageer op dit artikel