nieuws

Aegon draagt portefeuille technische verzekeringen over aan Praevenio

Archief

Aegon stopt met de tekening van technische risico’s. De lopende verzekeringsportefeuille zal per 1 januari 1995 worden overgedragen aan het gespecialiseerde volmachtbedrijf Praevenio, gevestigd in Amsterdam.

In een schrijven aan het intermediair zegt Aegon tot het besluit te zijn gekomen in het belang van een optimale dienstverlening. De maatschappij adviseert de tussenpersonen per 1 januari 1995 rechtstreeks zaken te doen met Praevenio Technische verzekeringen, dat 100% eigendom is van makelaar Sedgwick Nederland.
De over te dragen portefeuille van Aegon bestaat uit constructie-, electronica-, en machinebreukpolissen, en omvat een premie-inkomen van “minder dan f 10 mln”, aldus een woordvoerder van de maatschappij.
Van het handjevol medewerkers dat was belast met onder meer acceptatie, administratieve verwerking, en schaderegeling, gaat er één mee over naar Praevenio. De overige medewerkers krijgen ander werk aangeboden, aldus de woordvoerder.
Geen risicodrager meer
De lopende verzekeringsportefeuille zou in de uit 1940 daterende volmacht van Aegon aan Praevenio Technische Verzekeringen worden ondergebracht.
De Aegon-woordvoerder zegt desgevraagd dat de maatschappij evenwel geen risiocodrager meer zal zijn. “Aegon blijft wel betrokken bij de portefeuille, maar zal zelf alleen nog risicodrager zijn voor technische risico’s die onder de dekking van de brandverzekering vallen.”
Algemeen directeur A.S. Miltenburg van Praevenio bevestigt, dat de Aegon-portefeuille wordt ingebracht in een pool van 15 risicodragers, waaronder de grote maatschappijen. Het premievolume wordt gelijkelijk verdeeld over de poolparticipanten, afhankelijk van de tekenlimiet. De hoogste tekenlimiet is f 1 mln, zegt Miltenburg, maar zijn er zijn ook maatschappijen die maximaal f 2,5 ton aan capaciteit ter beschikking hebben gesteld.
Voorbeeld volgen
Volgens Miltenburg is de overdracht van de Aegon-portefeuille “een op zichzelf staande zaak”, en zouden er op dit moment geen andere verzekeraars in beeld zijn die het voorbeeld van Aegon willen navolgen. “Ik zou me echter kunnen voorstellen, dat verzekeraars met een kleine portefeuille met technische verzekeringen wel daarin geïnteresseerd kunnen zijn.”
Overigens heeft Praevenio met enkele verzekeraars al enige jaren een samenwerkingsverband, aldus Miltenburg.

Reageer op dit artikel