nieuws

Aegon doekt Belgische activiteiten op

Archief

Aegon doekt zijn activiteiten in België op. Met ingang van volgend jaar sluit het bijkantoor Aegon Moneymaxx in Diegem geen nieuwe spaar(kas)verzekeringen meer. 

Als reden voor de beëindiging van de activiteiten noemt Aegon “het gebrek aan groeimogelijkheden in België”. Opmerkelijk, omdat de verzekeraar zich vier jaar geleden nog lovend uitliet over de verkoop van spaar- en levensverzekeringen bij onze zuiderburen. De buitenlandse variant van Spaarbeleg was in 2000 nog goed voor een premieomzet van € 50 mln, afkomstig uit de verkoop van de beleggingsverzekeringen KapitaalPlan en EffectPlan. Voor 2001 werd toen een omzet van bijna € 90 mln verwacht.
Wat er met de lopende portefeuille, goed voor nog € 35 mln premie, en de veertien medewerkers gaat gebeuren, is nog onbekend. Aegon ontkent dat de stopzetting van de activiteiten te maken heeft met het faillissement van het Belgische bedrijf van SpaarSelect, waarmee de verzekeraar een juridisch conflict heeft uitgevochten.

Reageer op dit artikel