nieuws

Aegon-dochter NOWM komt met fraudebestendige ‘groene kaart’

Archief

Aegon-dochter NOWM heeft een nieuwe ‘groene kaart’ op de markt gebracht die misbruik een stuk moeilijker maakt.

Internationale verzekeringsbewijzen (‘groene kaart’) worden volgens NOWM regelmatig vervalst, met name in het kader van de export van gebruikte auto’s. Douane, en de algemene verkeersdienst en vreemdelingendienst van de politie onderscheppen wekelijks vervalste groene kaarten.
Volgens de NOWM raakt dit haar heel sterk, omdat een belangrijk deel van de markt van tijdelijke dekkingen (WA-verzekering) voor export bij haar ondergebracht wordt.
De nieuwe ‘groene kaart’ is moeilijker te kopiëren of na te drukken vanwege een aantal druktechnische beveiligingen die zijn aangebracht, stelt de NOWM. De beveiliging bestaat onder meer uit een doorlopende nummering, twee kleuraccenten en onder kenmerken die onder een UV-lamp oplichten.

Reageer op dit artikel