nieuws

Aegon dekt letselschade zonder stellen aansprakelijkheidsvraag

Archief

Aegon Particulieren heeft een modulaire autoverzekering geïntroduceerd waarbij letselschade van bestuurder en inzittenden gedekt is, zonder dat de aansprakelijkheidsvraag aan de orde komt. Het nieuwe product heet ‘Verkeerspakket-plus’.

“Met dit product is het huidige begrip ‘autoverzekering’ verouderd”, stelt commercieel-directeur Marc Dijkstra van Aegon Particulieren zelfverzekerd. “Het is een complete gezins-mobiliteitsverzekering voor de prijs van een autoverzekering”.
Innovatief is het nieuwe Aegon-product zeker. De (standaard) module ‘bestuurder en inzittenden’ is de belangrijkste vernieuwing. Het uitgangspunt bij deze module is dat de werkelijk geleden schade, inclusief smartegeld en inkomstenderving, wordt vergoed tot een verzekerd bedrag van f 5 mln voor bestuurder en inzittenden van het voertuig.
Voor de verzekerde, diens partner en kinderen tot negentien jaar geldt deze dekking ook in andere auto’s die niet tot het gezin behoren. Aegon regelt bij letsel de schade, zodat verzekerden nooit hoeven af te wachten tot de verzekeraar van de andere partij wel of niet uitbetaalt. Aegon gaat de schade vervolgens wel proberen te verhalen op de tegenpartij, maar daar merkt de verzekerde verder niets van.
Mechanische problemen
Door de uitgebreide hulpverlening in het pakket bij een volledige cascodekking, krijgt de verzekerde niet alleen hulp bij ongevallen, maar heft hij ook recht op hulp bij mechanische problemen in binnen- en buitenland. De hulpverlening wordt in zulke gevallen verzorgd door de VHD.
De volledige cascodekking kent onder meer een nieuwwaarderegeling van achttien maanden voor nieuwe auto’s. Na twee jaar wordt in plaats van de dagwaarde de vervangingswaarde vergoed. Deze waarde komt overeen met de showroomprijs van een vergelijkbare personenauto. De dekking werkt volgens het ‘alles-is-gedekt-tenzij-principe’, waarbij de bewijslast bij Aegon ligt.
Merkenpremie
De premie voor het nieuwe autoproduct van Aegon is geheel afhankelijk van het merk, type en uitvoering van de personenauto. Een woordvoerder kan om die reden niet aangeven wat de premies gaan doen in relatie tot de bestaande producten. “Voor de bezitter van pak ‘m beet een Mercedes sport in het centrum van Amsterdam, zal de premie stijgen. Anderen gaan juist minder betalen.”
De verzekerde en zijn gezinsleden zijn ook in andere auto’s verzekerd tegen letselschade.

Reageer op dit artikel