nieuws

Aegon brengt Levensloop Hypotheek op de markt

Archief

Aegon heeft de Levensloop Hypotheek geïntroduceerd, een combinatie van een spaar- en beleggingshypotheek op universal-life basis.

Een flexibel hypotheekproduct. Zo typeert Aegon haar nieuwe hypotheek die gedurende de gehele looptijd aangepast kan worden aan de financiële situatie van de klant. De maandlasten kunnen tussentijds veranderd worden en ook de looptijden kunnen verlengd of verkort worden.
De klant kan kiezen uit een oriëntatierente van twee jaar, of een rentevasteperiode van twee, vijf of tien tot twintig jaar. De afsluitkosten voor de klant bedragen 1% van de leensom. De hypotheek kent een minimumbedrag van f 40.000 en een executiewaarde van maximaal 130%; voor zelfstandigen en directeur-grootaandeelhouders is dit maximaal 110%.
Fondsen
Net als de bestaande hypotheekvarianten van Aegon kent ook de nieuwe loot een kredietfaciliteit. Er kan een extra bedrag bijgeleend worden, zodat een tweede hypotheek niet nodig is. Per verhoging geldt een minimum van f 15.000.
Er kan belegd worden in vijf verschillende fondsen: Levensloop Hypotheek Rekening, Aegon Mix Fund, Aegon Equity Fund, Aegon Equity Holland Fund en Aegon Deposto Fund. Switchen is één keer per jaar kosteloos, de volgende wijziging in de fondsverdeling kost steeds f 100. Bij een switch van de Levensloop Hypotheek naar een ander fonds wordt 0,5% verkoopkosten berekend.
Provisie
Volgens Evert Lekkerkerker, voorzitter van het managementteam van Aegon Particulieren, biedt de nieuwe hypotheek het intermediair veel mogelijkheden voor financiële planning. “Deze hypotheek volgt de levensloop van de klant. Wij zijn ervan overtuigd dat het voor het intermediair een mooi instrument is in het proces van persoonlijke financiële planning.
Het intermediair krijgt bij de Levensloop Hypotheek allereerst 0,5% basisprovisie over de lening en 1,5% over het te sparen bedrag (doelkapitaal). Bij omzetting van een lopende hypotheek bedraagt de provisie nog eens 0,5% over de toename van de lening. De incassoprovisie is 2% over elke betaalde premie en eenmalige extra stortingen.
De komende weken houdt Aegon voor het intermediair op verschillende plaatsen in het land presentaties van de Levensloop Hypotheek.

Reageer op dit artikel