nieuws

Aegon breidt Schade Service uit

Archief

Aegon heeft de Schade Service uitgebreid en een nieuw alarmnummer in gebruik genomen (088-344 0000), dat altijd bereikbaar is. Schademeldingen komen via dit nummer binnen bij de VerzekeraarsHulpDienst (VHD), die vervolgens de afwikkeling aanstuurt.

Voortaan kan een particulier Aegon Schade Service inschakelen voor het herstel in natura van álle inboedel- en woonhuisschades tot _ 2.000. Tot nu toe beperkte deze service zich tot glas- en kleine interieurschades.
Aegon Schade Service maakt gebruik van een netwerk van herstelbedrijven, gespecialiseerd in opstal- en inboedelschades, zoals glasschade, kleine bouwkundige schades en waterschade. Alle communicatie rond een schademelding loopt via het platform van HerstelVerzekerd, waardoor herstellers, intermediairs en expertisebureaus direct met elkaar en met Aegon communiceren. Hierdoor is er minder kans op fouten, vindt er sneller schadeafhandeling plaats en is het beter mogelijk om de voortgang van de herstelwerkzaamheden te volgen.
Overigens zijn Aegon-verzekerden niet verplicht om te kiezen voor herstel in natura. Het blijft mogelijk een contant bedrag uitgekeerd te krijgen als vergoeding van de schade en daarvoor een eigen hersteller in te schakelen of de schade zelf te herstellen.
Alarmcentrale
Ook achter het nieuwe alarmnummer van Aegon Schade Service zitten de medewerkers van de alarmcentrale van de VHD. De verzekeraar maakt nu al gebruik van deze centrale, niet alleen voor schade die is gedekt op de inboedel- en woonhuisverzekering, maar ook als het gaat om verkeerssschade in Nederland.
Met ingang van 1 januari zal Aegon de VHD tevens inschakelen als alarmcentrale voor personenhulp, hulp op basis van de reisverzekering en hulp bij verkeersschade in het buitenland. Tot nu toe werd deze hulpverlening voor Aegon verzorgd door Inter Partner Assistance (IPA).

Reageer op dit artikel