nieuws

Aegon boekt pensioensuccessen

Archief

Aegon heeft in de eerste negen maanden van 2006 de verkoop van levensverzekeringen in ons land met 7% verbeterd. Naast een veel hoge koopsomproductie onder particulieren wijst Aegon op successen met individuele pensioenen en pensioenen voor het midden- en kleinbedrijf.

De nieuwe productie steeg tot _ 181 (169) mln. De koopsommen – _ 912 (799) mln groot – tellen in dit cijfer voor een tiende mee. De waarde van de nieuwe productie steeg tot _ 33 (29) mln.
Gekeken naar de totale premieomzet uit levensverzekeringen valt de stijging bij de traditionele koopsommen op: van _ 304 mln naar _ 552 mln. De polissen tegen periodieke premie leveren enkele procenten minder premie op. Koopsommen voor beleggingsverzekeringen dalen. Dat was vooral voelbaar in het derde kwartaal: -74% tot _ 40 (154) mln.
Het resultaat op de beleggingsverzekeringen stijgt echter sterk: van _ -50 mln in de eerste drie kwartalen van 2005 naar _ 298 mln dit jaar. Voornaamste reden is het gunstige effect van de hogere rentestand op de voorzieningen die Aegon treft om te voldoen aan bepaalde garanties in de beleggingsproducten. Verder zijn dit jaar ‘herstelwerkzaamheden’ aan spaarkasproducten uitgebleven.
Levensloop
De op levenslooprekeningen ingelegde gelden zijn het derde kwartaal gestegen tot _ 76 mln. Na een half jaar stond die teller op _ 43 mln, gestort op ruim 20.000 levenslooprekeningen. Aegon zegt meer dan duizend collectieve levensloopcontracten te hebben gesloten en “een goed gevulde pijplijn voor nieuwe contracten” te hebben. In potentie kunnen ruim 500.000 werknemers op de huidige contracten intekenen.
WIA
De schadeproductie van Aegon steeg in de eerste drie kwartalen naar _ 63 (38) mln. De helft van die productie kan worden toegeschreven aan de nieuwe WIA-polis.
De totale premieomzet uit Ziekte & Ongevallen daalde licht tot _ 158 (165) mln. Het resultaat daarop was _ 27 (33) mln. De omzet uit overige schadeverzekeringen zakte tot _ 346 (353) mln, met als operationeel resultaat _ 23 (24) mln.
Aegon koopt Pools bedrijf
Aegon neemt PTE Ergo Hestia over, dat de pensioengelden van ruim 370.000 Polen beheert (vermogen _ 650 mln). Aegon wil deze pensioenactiviteiten combineren met de een jaar geleden gekochte levensverzekeraar (Nationwide). Die bezet de vierde plaats in de Poolse levenmarkt.

Reageer op dit artikel