nieuws

Aegon blaast verhoging wa-premie alsnog af

Archief

Aegon Particulieren heeft de aangekondigde verhoging van de wa-premie voor personenauto’s per april alsnog afgeblazen.

In december vorig jaar heeft Aegon het intermediair laten weten, dat per 1 april de premies voor de wa-dekking, en het wa-deel van de wa/beperkt casco-dekking, zouden worden verhoogd met 6%.
Na een nadere analyse van de schadelastontwikkeling binnen de wa-portefeuille heeft de maatschappij besloten deze premiemaatregel niet door te voeren. “De premieronde vorig jaar bleek onverwacht goed te hebben uitgepakt”, licht een woordvoerder toe.
Zij benadrukt dat de eind vorig jaar aangekondigde premieverhoging was gebaseerd op een analyse van een deel van de wa-portefeuille, en als een maximum verhogingspercentage gold. “Toen al hebben we onze tussenpersonen laten weten dat het lang niet zo’n vaart zou lopen. Nu bleek dat de verhoging zelfs volledig naar nul kon worden teruggedraaid.”

Reageer op dit artikel