nieuws

Aegon biedt intermediair meer inzicht in performancecijfers

Archief

Aegon biedt sinds kort meer inzicht in zijn performancecijfers. De publicatie is zowel intern als extern. Aegon claimt de eerste grote verzekeraar te zijn die (meer) transparant wil zijn. Op de koersborden die al jarenlang prominent aanwezig zijn in het Haagse hoofdkantoor worden voortaan – naast de aandelenkoersen – ook de actuele performancecijfers van de maatschappij vermeld. De performancecijfers zijn gebaseerd op wekelijkse gemiddelde interne metingen. “Het zijn expliciet interne normen vanaf het moment dat het dossier op het bureau komt en er weer afgaat”, benadrukt de maatschappij.

Bezoekers kunnen elke dag daarop zien welke verwerkingstijden worden aangehouden en hoe groot de (telefonische) bereikbaarheid is. De medewerkers van Aegon worden bovendien daarover geïnformeerd via het intranet. Verder zal Aegon het intermediair elk kwartaal voorlichten over zijn performancecijfers via advertenties in de vakbladen. Ook via het extranet van de maatschappij wordt volledige inzage in de (toelichting op de) resultaten gegeven. 
Aegon zegt ervan overtuigd te zijn dat deze vorm van transparantie past bij deze tijd. “Door meer transparantie wordt een eigen dynamiek teweeg gebracht met als gevolg een continu verbeteringsproject in het belang van het intermediair”, aldus de verzekeraar. Niet voor niets luidt de slogan van de performancecampagne: ‘Laten we eerlijk zijn, het moet nog beter’. 

Reageer op dit artikel