nieuws

Aegon betaalt tussenpersonen meer

Archief

In 1995 heeft Aegon aan de met haar samenwerkende assurantietussenpersonen (top 250) f 239 miljoen aan provisie uitgekeerd. Dat is 39% meer dan in 1994. De jaarcijfers van de Aegon-tussenpersonen mogen er zijn.

Dat stelde Paul van de Geijn, directievoorzitter Aegon Nederland, bij het vierde jaarverslag-seminar voor het Aegon-intermediair. Van de Geijn feliciteerde de tussenpersonen met het afgelopen jaar, dat zowel voor hen als voor Aegon zeer succesvol verlopen is.
Dat de band met het intermediair sterker wordt, blijkt volgens Van de Geijn ook uit de waardering voor en investeringen in de marketingondersteuning door Aegon. In 1995 droegen tussenpersonen voor f 1,8 mln bij aan de marketingacties die de verkoop van polissen voor hen moet vergemakkelijken. In 1994 hadden zij hier nog maar vier ton voor over. De waardering voor de ondersteuning door Aegon steeg van het rapportcijfer 6,7 naar een 8,0.
Aandeel intermediair
Tijdens het seminar liet Van de Geijn geen gelegenheid ongebruikt om het belang van het intermediair voor Aegon te benadrukken. Aegon Nederland, goed voor 65% van de netto winst van het gehele concern, gelooft in de toegevoegde waarde van het onafhankelijke intermediair. Volgens Aegon heeft het intermediair 61% van de verzekeringsmarkt in handen.
Van de Geijn schotelde de aanwezige tussenpersonen nog wat verkoopcijfers voor. In 1995 werden van de Spaarbeurs 55.000 polissen verkocht (25% van de spaarmarkt). De groei van koopsommen bedroeg 136%. Momenteel worden per week bijna 500 polissen Woonpakketplus gesloten, van het Vrijetijdsplan ruim 200 per week.

Reageer op dit artikel