nieuws

Aegon België geeft bonus aan ‘Internet-klanten’

Archief

Aegon België, een dochterbedrijf van het Nederlandse Spaarbeleg Kas, is sinds kort actief op Internet. Als direct-writer zet het bedrijf rechtstreeks spaarverzekeringen af via het wereldwijde computernetwerk. Wie via Internet koopt, krijgt een maandinleg cadeau.

Sinds ruim een jaar brengt de Aegon-dochter vanuit Brussel de spaarverzekering KapitaalPlan op de Belgische markt. Het product dat te vergelijken is met het Nederlandse Koersplan van Spaarbeleg, wordt verkocht via verzekeringsadviseurs en direct-writing.
Op de nieuwe Internet-site (www.aegon.be) is een elektronisch inschrijfformulier te vinden. Nadat de klant dit formulier heeft verstuurd, stuurt Aegon – na een opdrachtbevestiging – het spaarcertificaat en een acceptgiro. De klant heeft na aanschaf nog drie maanden de tijd om onder de spaarverzekering uit te komen, aldus het Belgische verzekeringsvakblad De Verzekeringswereld.
Om de productie via Internet te bevorderen, stelt deze klanten een bijzondere bonus in het vooruitzicht: na twaalf maanden wordt door de maatschappij een extra maandinleg in het KapitaalPlan gestort.
“Aegon België is een greenfield-operatie. We zitten daar met slechts drie medewerkers. Het merendeel van de werkzaamheden wordt uitbesteed. Op dit moment gebruiken we er vooral dm-technieken om klanten te werven. We hebben een samenwerkingsverband met slechts twee assurantietussenpersonen, hoewel dat binnenkort uitgebreid zal worden naar een stuk of tien kantoren”, aldus marketingdirecteur Kees Droppert van Spaarbeleg.
Ondanks de geringe omvang van de activiteiten van Aegon België, heeft Spaarbeleg alvast een Vlaamse en Waalse versie van de nieuwe Koersplan-commercial laten maken. “Een experiment”, aldus Droppert. Volgens de marketingdirecteur is Spaarbeleg niet van plan om ook op de Nederlandse markt een ‘bonus-actie’ via Internet te gaan voeren.
Website Spaarbelegger
Het Nederlandse bedrijf van Spaarbeleg is onlangs gestopt met de Internetsite van de franchise-organisatie ‘Spaarbelegger’. Over twee maanden zal Spaarbeleg echter opnieuw op het wereldwijde computernetwerk te vinden zijn met een algemene site.
In de nieuwe algemene website van Spaarbeleg zullen alle distributiekanalen aan bod komen, en niet zoals nu alleen die van de franchise-organisatie. Klanten van Spaarbeleg die over een renterekening beschikken kunnen straks hun bankzaken via Internet gaan regelen: bijvoorbeeld het overboeken van bedragen van hun renterekening naar de tegenrekening of het opvragen van het spaarsaldo. Volgens een woordvoerder van Aegon is besloten de bestaande site nu al te sluiten en daar niet mee te wachten tot de komst van de nieuwe, om zodoende ‘geld en energie te sparen’.

Reageer op dit artikel