nieuws

Aegon bekender dan NN

Archief

Bij de laatste meting naar de geholpen naamsbekendheid van verzekeringsmaatschappijen heeft Aegon hoger gescoord dan Nationale-Nederlanden.

Uit een enquête onder 750 consumenten door NSS Marktonderzoek (Den Haag) blijkt dat 92% bevestigend antwoordt op de vraag ‘Kent u Aegon?’. Een jaar eerder (december 1996) lag de geholpen naamsbekendheid van Aegon nog op 88%.
Aegon scoort hiermee hoger dan NN, dat het dit keer met een score van 84% (91%) moet doen. De geholpen naamsbekendheid van de andere verzekeraars was: Centraal Beheer 73% (83%), Amev 73% (73%), Reaal 61% (75%) en De Amersfoortse 70% (64%).
Bij de top-of-mind-awareness scoorde Aegon eveneens het hoogst. Op de vraag ‘Noemt u eens een goede verzekeraar?’ antwoordde 17% als eerste Aegon, tegen 16% als eerste NN.

Reageer op dit artikel