nieuws

Adviessoftware Pensioendesk komt marktbreed beschikbaar

Archief

De software die leden van franchiseketen Pensioendesk Nederland in de dagelijkse praktijk gebruiken voor pensioenadviezen komt begin 2007 marktbreed beschikbaar. De software is geschreven door het gespecialiseerde bureau Vermaase.

“Het is de geautomatiseerde versie van de door ons in 2003 ontwikkelde Pensioendesk Advies Methodiek (PAM)”, zegt directeur Henk Doornewaard. “Die methodiek ondersteunt het totale pensioentraject”, stelt hij.
Doornewaard vat de stappen in dat traject samen als inventarisatie, analyse, advies, productselectie, beheer en nazorg. “De eerste vier stappen, tot en met productvergelijking, zijn nu in de PAM-software geautomatiseerd”, stelt Doornewaard.
“Bij onze kantoren voldoet het pakket zeer goed.” Die tevredenheid heeft Pensioendesk en softwareontwikkelaar Vermaase op het idee gebracht het pakket ook voor derden beschikbaar te stellen. Een prijs is nog niet bepaald, stelt Doornewaard. “Voor de 28 kantoren van De Pensioendesk is het gewoon bij hun franchise-fee inbegrepen.”
Concurrent
Met de lancering van de ‘PAM-software’ zet Pensioendesk een concurrent in de markt van het pakket Fobes van Akkermans & Partners. Het Brabantse pensioenbedrijf kondigt dat programma al meer dan een jaar lang aan, maar Fobes is nog niet in de lucht. De software van Akkermans & Partners behelst eveneens een groot deel van het adviestraject: van het inventariseren van klantwensen tot en met het opvragen van pensioenoffertes.
Het Fobes-pakket zal bij aanvang de producten herbergen van negen maatschappijen: Allianz, De Amersfoortse, Avéro Achmea, AXA, DBV, Delta Lloyd, Fortis ASR, Generali en Nationale-Nederlanden. In de software van De Pensioendesk zitten vooralsnog alleen de producten van Reaal en De Amersfoortse. Er lopen gesprekken met Delta Lloyd, Legal & General, NN en Zwitserleven.
Hij ziet de concurrentie met het pakket van Akkermans met vertrouwen tegemoet. “Natuurlijk, iedereen vindt z’n eigen product toch het beste? Het is sowieso goed als er op een markt meer dan één aanbieder is; dat houd ik verzekeraars ook voor. Het unieke van ons pakket is in elk geval dat ’t het hele proces bestrijkt. Je voldoet er als pensioenkantoor mee aan de WFD-eisen en je bouwt er een vorm van procesbewaking mee in.”
Pensioendesk Nederland telt momenteel 28 franchisenemers en zeventig kantoren die meedraaien in de inkoopformule. De aandelen zijn sinds begin dit jaar in handen van de managers Henk Doornewaard en Fol van Krieken. Zij namen met geld van Zwitserleven de aandelen over van Robert van der Werf, Vlieg Adviesgroep en Achmea (45%).

Reageer op dit artikel