nieuws

ADN-berichtenverkeer is verleden tijd bij Fortis ASR

Archief

Fortis ASR heeft de GIM Resultatenservice, conform de Sivi-standaard, geïmplementeerd. De Resultatenservice maakt het mogelijk om berichten via de Generieke Interface Manager (GIM) kosteloos ter beschikking te stellen aan het intermediair.

Het intermediair ontvangt nu prolongatieberichten in zijn digitale postvak. De berichten worden via de GIM opgehaald uit het systeemhuispakket van het intermediair. De ondersteuning is vooralsnog van systeemhuis CCS. Met de andere systeemhuizen is overleg gaande over implementatie van de GIM Resultatenservice.
Deze vorm van berichtenuitwisseling is gratis voor het intermediair, in tegenstelling tot het berichtenverkeer via ADN (Assurantie Data Netwerk). “Wij blijven het ADN-berichtenverkeer wel ondersteunen. De keuze is aan het intermediair”, aldus Fortis ASR.
In eerste instantie worden de prolongatieberichten via de Resultatenservice aangeboden. Hierna zullen de mutatieberichten volgen.
Fortis ASR is de tweede verzekeraar die de GIM Resultatenservice implementeert. Eerder deed Confior dit al.

Reageer op dit artikel