nieuws

ACW Adviesgroep richt BV op voor ‘Intermediair Services’

Archief

ACW Adviesgroep in Amsterdam, een gespecialiseerde tussenpersoon in leven, pensioenen, en hypotheken, wil bemiddelaars in schadeverzekeringen ondersteuning geven bij de verkoop van levenprodukten. Daartoe is de vennootschap ACW Intermediair Services opgericht.

ACW Adviesgroep is voortgekomen uit een eensmanszaak, gevestigd in Purmerend, en in de laatste vier jaar uitgegroeid tot een multi-disciplinair bedrijf met 33 medewerkers. De directie, bestaande uit algemeen directeur T. Chengadu (35) en commercieel directeur P. Sybrands (46), geeft leiding aan vijf kantoren, die zijn gespecialiseerd in: schadeverzekeringen, financial planning, bancaire zaken, pensioenen (Pensioendesk), en hypotheken (Huis & Hypotheek).
ACW zegt zich met name te richten op particulieren, mkb-bedrijven, en vrije beroepsbeoefenaren, zoals accountants, notarissen, fiscalisten, en advocaten. Zaken worden gedaan met zo’n 70 maatschappijen en banken, waaronder 20 tot 25 levensverzekeraars.
Samenwerkingscontract
Via deze verzekeraars kwam Chengadu op het idee om tussenpersonen die de verkoop van schadeverzekeringen nog altijd tot kernactiviteit hebben verheven, te gaan ondersteunen bij de bemiddeling in leven- en pensioenprodukten.
Vorige week werd het eerste samenwerkingscontract getekend met De Moel Verzekeringen (9 medewerkers) in Stompetoren, vlakbij Alkmaar. “Met dit kantoor is anderhalf jaar lang geëxperimenteerd. In die periode is gekeken hoe onze samenwerking het beste inhoud kon worden gegeven”, zegt Chengadu. Een tweede kantoor zal binnenkort het voorbeeld van De Moel volgen.
Premievergelijking
De samenwerking omvat onder meer het opstellen van een marketing- en verkoopplan en het begeleiden van de ‘schadekantoren’ vanaf de adviesfase tot aan de afsluitfase. “Ons kantoor is daarvoor volledig ingericht. We kunnen zelf alle offertes maken en straks ook polissen uitdraaien”, aldus Chengadu.
Verder wordt een programma voor vergelijking van bruto en netto premies beschikbaar gesteld, dat door ACW is ontwikkeld. Dit programma omvat premies van 20 levenmaatschappijen. Onder begeleiding van ACW kunnen ‘schadekantoren’ onder meer hun eigen portefeuilles bewerken, bijvoorbeeld door toepassing van telemarketing.
Voor het sluiten van de levensverzekeringen ontvangt de ‘subagent’ vrijwel de normale provisie; de bonus- en superprovisies zijn in principe voor ACW. PLT = Het correspondentie-adres van ACW Adviesgroep is: Hettenheuvelweg 16, 1101 BN Amsterdam. Telefoon: 020 – 691.96.56/691.96.71 (fax).

Reageer op dit artikel