nieuws

Acturix gaat in China werken

Archief

Het actuariële bureau Acturix gaat samenwerken met het Chinese adviesbureau Shanghai Rainbow Consulting.

Acturix bestaat één jaar en is gevestigd in Haarlem. Eigenaar is Frits Agterdenbos (39), tot juli vorig jaar actuaris bij de Kröller Holding. Zijn contacten met China zijn verklaarbaar door de afkomst van zijn vrouw, die is geboren en getogen in Shanghai. “Ik spreek zelf geen Chinees”, erkent Agterdenbos. “Maar met Engels en Nederlands kom je ver, en anders springt mijn vrouw bij.”
De samenwerking van Acturix en Shanghai Rainbow Consulting – dit jaar opgericht – moet leiden tot het ondersteunen van verzekeraars en andere ondernemingen die in China (gaan) werken. “China is een enorme groeimarkt. Daar is het in de toekomst te doen.” In opdracht van een Nederlandse financiële instelling werken Acturix en Rainbow momenteel aan een studie naar de Chinese verzekeringsmarkt.

Reageer op dit artikel