nieuws

ActuEra en This willen fuseren

Archief

De IT-bedrijven ActuEra en This, beide veel actief in de verzekeringswereld, hebben de intentie tot een fusie te komen.

In het nieuwe bedrijf zal This de overhand krijgen. This (en dochter ThisPas) werkt vanuit vestigingen in Lunteren, Amstelveen en Soest met ruim 150 medewerkers, die goed zijn voor een jaaromzet van f 30 mln. This, opgericht in 1984, is producent en leverancier van softwarepakketten voor verzekeraars, pensioenfondsen en zorginstellingen, ter verbetering van primaire processen. De aandelen van het bedrijf zijn (naast directie en personeel) in handen van Zwitserleven, ING, William M. Mercer en Parnib (ABP/PGGM).
ActuEra levert naast softwareproducten ook actuariële diensten. Met bijna vijftig medewerkers behaalde ActuEra, bevestigd in Capelle aan den IJssel, vorig jaar een omzet van f 10 mln. ActuEra werd in 1990 opgericht onder de naam Espact.
Beide bedrijven hebben een samenwerking met Cap Gemini, die na de fusie verder moet worden uitgebouwd.

Reageer op dit artikel