nieuws

Actuarieel analist krijgt eigen plaats in genootschap

Archief

Binnen het Actuarieel Genootschap (AG) is een nieuwe sectie opgericht voor actuarieel analisten.

De Kring van Actuarieel Analisten (KAA) is de vijfde sectie binnen het genootschap, naast afdelingen voor leven, schade, pensioen en overige risico’s. De KAA zal aanvullende bijeenkomsten verzorgen specifiek gericht op actuarieel analisten.
Een actuarieel analist is praktsicher ingesteld en breder opgeleid (informatisering, administratie, recht) dan een actuaris. Actuarieel analisten vervullen daarom vaak coördinerende functies binnen een verzekeringsmaatschappij.
De oprichting van de sectie gaat gepaard met de intrdouctie van een nieuwe titel: actuarieel analist AG. Alleen leden van de Kring mogen deze titel voeren, als zij voldoen aan de volgende eisen: lidmaatschap van AG, minimaal twee jaar relevante werkervaring, en in bezit van het diploma Kandidaat-actuaris of Actuarieel analist.
De KAA is bereikbaar via het secretariaat van het AG: tel. 0348-439.641.

Reageer op dit artikel