nieuws

Activiteiten autopreventie Verbond overgedragen aan Bergweg Expertise

Archief

De activiteiten van de in maart vorig jaar opgerichte Stichting Certificering Motorrijtuigenbeveiliging (SCM) van het Verbond van Verzekeraars worden per 1 januari volgend jaar overgenomen door de Centrale Expertise Dienst Bergweg in Capelle a/d IJssel.

Vooruitlopend op deze mutatie is de SCM sinds kort gehuisvest bij Bergweg. De manager van SCM is T.A. Koopmans, thans nog in loondienst van het Verbond van Verzekeraars. Hij maakt per 1 januari de overstap naar Bergweg. Volgens het Verbond is zijn actieve betrokkenheid bij uitvoering van de werkzaamheden niet langer noodzakelijk. De kwaliteit van de dientverlening is gewaarborgd nu de activiteiten van de SCM voldoende draagkracht hebben gekregen, aldus het Verbond van Verzekeraars.
De SCM werd opgericht met het doel de schadelast door diefstal van motorrijtuigen terug te dringen. Het takenpakket omvat onder meer het opstellen van regels en kwaliteitseisen voor anti-diefstalsystemen. Ook verleent de stichting erkenningen aan bedrijven die goedgekeurde beveiligingssystemen voor personen- en bedrijfsvoertuigen inbouwen. Een certificaat is voor verzekeraars het bewijs dat de auto voldoende is beveiligd. Door steekproefsgewijze controles houdt de SCM verder toezicht op naleving van de voorschriften.
Het nieuwe correspondentie-adres van de SCM luidt: postbus 2158, 3000 CD Rotterdam, tel: 010-459.67.40, fax: 010-459.67.84.

Reageer op dit artikel