nieuws

Actel geeft filekorting aan Belgische autoverzekerden

Archief

De Belgische direct writer Actel geeft verzekerden met een autopolis korting als zij met behulp van de postcodes van woonadres en werkplek aannemelijk kunnen maken tijdens de spitsuren regelmatig in de file te staan.

“Het aantal ongevallen daalt weliswaar niet als men regelmatig in de file staat, maar ze worden bij veel lagere snelheden veroorzaakt, waardoor de schade beperkter is”, geeft Actel als motivatie voor de korting.
“We hebben de verkeerszones genomen die ’s morgens en ’s avonds tijdens de spits voor 75% verzadigd zijn. Deze wegen worden dagelijks gebruikt door mensen die zich met hun wagen naar het werk begeven in ’s lands grote stadscentra. In en rond die centra is het verkeer druk of zit het zelfs compleet dicht. Wie in één van deze zones werkt, ondergaat zeker de files en verkeersopstoppingen tijdens de piekuren. De postcode van de werkplek geeft ons aan of een verzekerde dagelijks door deze drukke verkeerszones passeert.” Wie in het weekend dikwijls in de file staat, komt dus niet in aanmerking voor het filetarief.
Actel geeft eveneens korting aan andere bijzondere doelgroepen, zoals ouders (“want moeders en vaders hebben een meer verantwoordelijke rijstijl”), ambtenaren, vrouwen, gepensioneerden en ‘pendelaars’; mensen die de reis naar het werk gedeeltelijk met het openbaar vervoer maken.

Reageer op dit artikel