nieuws

ACT verwerft marktleiderschap door overname systeemhuis IBS

Archief

ACT, het systeemhuis van Nationale-Nederlanden, heeft zijn Rotterdamse concurrent IBS verworven. Met deze overname heeft het Administratie Centrum Tussenpersonen in één klap het marktleiderschap overgenomen van CCS.

Aanleiding voor de 100%-overname is volgens een woordvoerder van NN het gevarieerder pakket diensten dat met de IBS-produkten kan worden geboden. Bovendien wordt het bestand van 720 ACT-relaties uitgebreid met 1.080 IBS-relaties.
De activiteiten van beide softwarehuizen overlappen elkaar grotendeels, maar er worden voordelen verwacht op het gebied van schaalgrootte. Beide zijn actief in assurantiesoftware, kantoorautomatisering, opleidingen, hardware-advies en -verkoop, installatie en netwerkoplossingen. Daarnaast heeft IBS offertesoftware voor pensioenen, hypotheken en aov in het pakket en levert het software aan makelaars o/g; produkten die voor ACT uitermate interessant zijn, aldus de woordvoerder.
Directie
Directeur J.J.W. Moormann van het in Den Haag gevestigde ACT zal tevens de directie voeren over IBS. De voormalige IBS-directie, die tevens eigenaar was van het bedrijf, keert niet terug in de nieuwe opzet.
Momenteel wordt een studie verricht naar de gevolgen van de fusie voor de organisatie. De beslissing over het handhaven van de twee vestigingen wordt na afronding van deze studie genomen. Bij ACT werken 58 mensen, bij IBS 17.

Reageer op dit artikel