nieuws

ACT speelt ‘de hoofdmeester’ in conflict met intermediair

Archief

Afgelopen week heeft het kort geding plaatsgevonden dat 9 IBS-gebruikers tegen ACT aanspanden. De 9 betrokken assurantiekantoren kregen op een aantal punten gelijk, maar hun vordering werd afgewezen. De zaak wordt tot nader order aangehouden.

Software-huis ACT, eigendom van Nationale-Nederlanden, weigerde na de overname van IBS, uit financiële overwegingen het IBS-pakket aan te passen voor de nieuwe labelwaarde-methode van ADN. In plaats daarvan werd het ACT-pakket Prisma aangeboden.
De meeste kantoren accepteerden dit systeem, maar 9 kantoren gingen pas overstag na diverse besprekingen waarin ze waarborgen eisten van ACT. Omdat ACT in het accepteren van deze waarborgen naar de smaak van de 9 assurantiekantoren te kort schoot, werd een kort geding aangespannen.
De president van de Rotterdamse rechtbank vond het ‘billijk’ dat ACT als alternatief het Prisma-pakket aanbood dat wel voldoet aan de nieuwe labelwaarde-methode, en wees de vordering van de 9 kantoren af. Het argument van ACT dat het economisch onverantwoord is om voor 9 kantoren driekwart miljoen uit te trekken, vond de president van de rechtbank niet relevant. Ook kritiseerde de pesident de houding van ACT ten opzichte van de 9 kantoren dat hij vergeleek met een ‘hoofdmeester die 9 kleuters de wet wilde voorschrijven’, een gedrag dat naar zijn mening niet past tussen 2 contractspartijen.

Reageer op dit artikel