nieuws

Achtste editie Insurance Sail

Archief

Achtste editie Insurance Sail

Voor wie AssurMada (zie Jus d’Assurance in AM 6) nog een zee te hoog is, is er nog altijd Insurance Sail. De achtste editie van dit zeilevenement voor de verzekeringsbranche wordt op zaterdag 21 april in Loosdrecht gehouden. Aan dit Insurance Sail werd vorig jaar door ruim 250 branchegenoten deelgenomen. De te kloppen deelnemer is dit jaar het Rotterdamse Caron Verzekeringen dat vorig jaar als winnaar over de streep kwam.
Ingeschreven kan worden door teams die minimaal drie respectievelijk maximaal vijf personen tellen. De inschrijfkosten bedragen f 80 per team. Het programma begint om 10.30 uur. ’s Morgens wordt de kwalificatiewedstrijd gehouden en ’s middags gaat het echt om de prijzen. De prijsuitreiking wordt omstreeks 17.15 uur gehouden. Het evenement wordt om 18.00 uur afgesloten met een buffet.
Voor meer informatie kan men via internet terecht op www.ottenhome.nl. Inschrijfformulieren kunnen ook worden aangevraagd via faxnummer 035-582.30.72.
Het gaat zeker niet alleen om de wedstrijd bij Insurance Sail.
ZLM zet al haar 130.000 klanten in de bloemen
De onderlinge ZLM uit Goes viert haar gouden jubileum dit het gehele jaar met tal van activiteiten. Zo hebben alle circa 130.000 klanten in Zeeland en Noord-Brabant deze maand een doosje met daarin een schaaltje bloembollen ontvangen. Deze actie is niet alleen voor ZLM uniek. De kweker in Lisse heeft in oktober 1999 speciaal voor ZLM op 1,5 hectare bijna 1,5 miljoen bloembollen ingeplant. Ook voor de PTT, die de doosjes met bloembollen binnen vier dagen in Zeeland en Noord-Brabant zal bezorgen, betekent dit – landelijk gezien – een unieke operatie. De PTT heeft met name in Zeeland extra mensen ingezet om de pakketjes te bezorgen.
Pallets vol met bollen van ZLM.
Duitse marters maken talloze autoschades
Marters zijn allerminst geliefde dieren in de Duitse verzekeringswereld, zo meldt het blad Versicherungswirtschaft. De beesten veroorzaken met hun geknaag aan leidingen en kabels jaarlijks zo’n 160.000 schades aan motorvoertuigen, die uiteen lopen van een paar tientjes tot rond de f 2.500. Geluk bij een ongeluk voor de Duitse autoverzekeraars is dat veel schades onder de eigen-risicogrens vallen en derhalve niet hoeven te worden uitgekeerd. De schadeherstelbranche vindt het kennelijk ook wel goed zo, want er wordt nog weinig aanstalten gemaakt om de auto’s hiertegen beter te bewapenen. @PLT = Enkele automerken hebben voorzieningen getroffen die de kans verminderen dat marters onder de motorkap komen, maar daarvoor zal de koper meestal f 1.000 meer voor zijn auto moeten betalen.
Wibsite…
In de categorie ‘Cursieve berichtgeving’ het volgende. AXA timmert inmiddels aan de weg met haar wibsite. Dat bekt lekker, zeker als je het uitspreekt, want dan klinkt het gelijk aan ‘wipsite’. Nieuwsgierig als wij van Jus d’Assurance zijn, gingen we toch even op internet kijken. Met rode oortjes www.wipsite.nl ingetikt. Warempel, dat is een site. Alleen is ie nog niet met inhoud gevuld, maar wel geclaimd door een professionele domeinnamenverzamelaar.
KENM sponsort biljartfinales
De Noord-Hollandse hypotheekbemiddelaar KENM Finance heeft zich als belangrijke sponsor in de biljartwereld ontpopt. De komende vier jaar zal de nationale bekerfinale driebanden voor teams door het leven gaan als de KENM Nationale Bekerfinale. Op de foto v.l.n.r. de levende biljartlegende Raymond Ceulemans, Nico den Heijer (commercieel directeur KENM), Torjohn Blomdahl, Theo Kok (algemeen directeur KENM), Semih Sayginer, Dirk Snip, Dick Jaspers en Bianca Elfrink (financieel directeur KENM).
Schademelding op 1 april 1960
Voor tal van goedgelovigen onder ons is het heel prettig dat 1 april dit jaar niet op een werkdag valt, want ook in verzekeringsland zijn er tal van lieden die deze datum aangrijpen om collega’s in het ootje te nemen. Nick Molenaar, de vroegere secrataris van de Bavam, was onlangs wat oude spullen aan het opruimen en stuitte daarbij op een schademelding van 1 april 1960.
Molenaar was op de Rotterdamse beurs werkzaam voor assurantiemakelaar R. Mees & zoonen en belast met de behandeling van transportschades. Op die bewuste 1 april legde hij een nieuwe expertise-opdracht ter parafering voor aan zes collega’s van assuradeuren. Kennelijk hadden die een groot vertrouwen in Molenaar, want ze tekenden blindelings. “We hebben er later best pret over gehad”, meldt Molenaar.
Want wat hadden die lieden dan getekend? Het ging om een vliegtuigzending vanuit Zürich die bestemd was voor de NV Maatschappij tot Exploitatie van Uurwerken in onderontwikkelde gebieden, Maassluis. De zending bestond uit een kist secondenwijzers, in plastic hoesjes, met een waarde van f 73.000.
Wat hield de schademelding in? “Dat deze baal met onderwicht is aangekomen; 7.124 secondenwijzers, wegende 0,9 kg, blijken te ontbreken.” Voor wie het aangaat: pas zondag een beetje op uw tellen in de huiselijke kring. Vijfde kolom: Vergeet uw 1-aprilgrap niet te melden bij redactie@amweb.nl!

Reageer op dit artikel