nieuws

Achmea wil fiscale steun voor ‘long term care’-verzekering

Archief

“We moeten als verzekeraars veel meer werk maken van long term care-verzekeringen.” Dat vindt Achmea-topman Maarten Dijkshoorn. Hij wil de overheid gaan bewegen tot het verlenen van fiscale steun voor dit speciale soort lijfrenteverzekeringen.

“Dan krijgen we voor de verandering ook weer eens een stuk markt terug”, voegt hij er met een glimlach aan toe. Maar het onderwerp is hem ernst, zo bleek vorige maand tijdens een verzekeringscongres van Ernst & Young met als thema innovatie.
Volgens Dijkshoorn behoren er lijfrenteverzekeringen te komen, die gaan uitkeren als zich bij de verzekerde bepaalde lichamelijke gebreken voordoen. Met dat geld moet een polishouder thuiszorg inkopen. Doel van de verzekering is mensen zo lang mogelijk in hun eigen huis te laten wonen. “De overheid zou dit fiscaal moeten ondersteunen”, vindt Dijkshoorn. “Want we kunnen Nederland onmogelijk volbouwen met verzorgingshuizen.”
Hij belooft dat Achmea namens de verzekeraars een voortrekkersrol zal vervullen in het overtuigen van de overheid van het nut van dergelijke verzekeringen. “Nu is de verhouding 65-plussers versus mensen van 18 tot en met 64 jaar 23%. Dat wordt in 2040 een verhouding van 43%. Me dunkt dat daar wat reserveringen voor nodig zijn.”

Reageer op dit artikel