nieuws

Achmea verkoopt deel Belgisch bedrijf aan Corona

Archief

Omdat CB Direct, de Belgische dochter van Centraal Beheer Achmea, niet de gewenste schaalgrootte heeft en het vereiste rendement oplevert, wordt de direct-writer verkocht

Eerder al besloot Delta Lloyd de activiteiten van haar Belgische dochter Ohra Belgium te beëindigen. CB Direct, gestart in 1992, is al jaren verlieslatend; vorig jaar nog bedroeg het nettoresultaat € -12 mln. Nauwelijks in de etalage heeft Dexia-dochter Corona, tot 1996 eigendom van Hooge Huys (SNS Reaal), zich gemeld voor de overname van een deel van de verzekeringsportefeuille én het personeel (69 medewerkers). De portefeuille omvat 76.000 auto-, reis- en zogeheten ‘familiale’ polissen van in totaal 55.000 klanten. Achmea zoekt nu nog een koper voor de resterende 20.000 wagenparkverzekeringen, 35.000 zorgpolissen, 1.000 collectieve levensverzekeringen en 15.000 overlijdensrisicopolissen.

Reageer op dit artikel