nieuws

Achmea test SpaarSafe

Archief

FBTO houdt momenteel een proef met het product SpaarSafe, waarbij een spaarrekening wordt gekoppeld aan twee overlijdensdekkingen. Bij gebleken succes zal Achmea-zuster Centraal Beheer het nieuwe product ook gaan verkopen.

De basis van SpaarSafe wordt gevormd door de zogeheten FBTO Doelspaarrekening, waarop maandelijkse stortingen gedaan kunnen worden. Over het geld dat daarop langer dan een kwartaal vaststaat, wordt een rente van 3,25% vergoed; anders is de rente 1%. Tussentijdse geldopnames en stortingen zijn mogelijk.
De eerste overlijdensrisicoverzekering is de Doelbeschermer. Die neemt bij overlijden van de spaarder de maandelijkse spaarbedragen (e 50, e 75 of e 100) over en keert aan nabestaanden nog eenmalig e 2.500 uit. Verder kan er nog voor een aanvullende risicoverzekering worden gekozen, die bij overlijden e 15.000, e 25.000 of e 45.000 uitkeert.

Reageer op dit artikel