nieuws

Achmea strikt alle ziekenhuizen

Archief

Achmea heeft met alle ziekenhuizen in Nederland een contract gesloten.

Verzekerden bij Achmea kunnen voor alle zorgbehandelingen bij een Nederlandse ziekenhuis van hun voorkeur terecht. Achmea claimt de eerste verzekeraar te zijn die met alle ziekenhuizen een zorgcontract heeft.
Guus van Montfort, directeur Zorg bij Achmea: “Vorig jaar – bij de introductie van de Diagnose Behandel Combinaties – konden we over 10% van de behandelingen in gesprek met ziekenhuizen. Met een klein aantal ziekenhuizen lukte het toen niet om contracten te sluiten, omdat we het niet eens konden worden over het wegwerken van de wachtlijsten of de prijs. We zijn blij nu met alle Nederlandse ziekenhuizen een zorgcontract te hebben voor alle behandelingen.”
Naast de ziekenhuizen, zijn ook een aantal Zelfstandige BehandelCentra (ZBC’s) gecontracteerd. Achmea heeft tevens bij een groot aantal ziekenhuizen net over de grens in Duitsland en België, afspraken gemaakt over negen soorten behandelingen, zoals heup- of staaroperaties. Van Montfort: “Bovendien hebben wij daarnaast met een groot aantal ziekenhuizen en ZBC’s zorggarantieafspraken voor de ruim vierhonderd meest voorkomende dagbehandelingen. Hiervoor kunnen onze verzekerden bij deze ziekenhuizen binnen tien dagen terecht. Binnen vijf werkdagen wordt de diagnose gesteld en daarna worden verzekerden binnen tien werkdagen geholpen.”

Reageer op dit artikel