nieuws

Achmea Schadeservice verder met acht expertisebureaus

Archief

Achmea Schadeservice, het bedrijfsonderdeel dat de inkoop, expertise en dienstverlening rondom schades voor het Achmea-concern verzorgt, gaat voor het surplus van de expertisewerkzaamheden met acht expertisebureaus samenwerken.

In januari van dit jaar besloot Achmea de schade-expertise zoveel mogelijk intern te gaan uitvoeren, met een uitgebreide expertisedienst Brand/Varia. Uitsluitend het surplus van werkzaamheden wordt nog uitbesteed.
Manager Schadeservice Brand & Varia Roland de Groot: “Bij de selectie van de bureaus die voor ons de expertisewerkzaamheden gaan uitvoeren die we niet zelf doen (dat betreft zo’n 30% van het totale expertiseaanbod), is primair gelet op kosten, schadelast, service en kwaliteit. Ook hebben we gekeken naar de specialismen die wij nodig hebben en of er sprake is van landelijke dekking. Daar zijn uiteindelijk acht expertisebureaus uitgekomen, waarmee we momenteel prijs- en werkafspraken aan het maken zijn.” Met welke acht (van de oorspronkelijk dertien) bureaus Achmea blijft samenwerken, wilde De Groot niet zeggen.
In oktober heeft Achmea Schadeservice, ten behoeve van het schadeherstel in natura, de opzet van het herstelnetwerk kunnen afronden en zijn prijs- en werkafspraken gemaakt met in totaal 64 bouw-, schoonmaak- en glasbedrijven, verspreid door het land.

Reageer op dit artikel