nieuws

Achmea richt verzekeraar voor autodealers op

Archief

Achmea heeft in samenwerking met Eureko-partner Parion een Nederlandse risicodrager opgericht voor autodealers: CarGarantie NV. De maatschappij is gehuisvest in het pand van Centraal Beheer in Apeldoorn.

De nieuwe maatschappij (vijf medewerkers) is een zelfstandige dochter van de Duitse verzekeraar Cargarantie AG, zelf onderdeel van Eureko-partner Parion. Behalve in de Bondsrepubliek heeft deze verzekeraar tevens vestigingen in Oostenrijk en Zwitserland. In totaal zijn daar 540.000 garantie-overeenkomsten van negenduizend dealers verzekerd.
In ons land verwacht directeur Ton Rust over vier tot vijf jaar honderdduizend garantiecontracten op auto’s te kunnen verzekeren. Daartoe heeft de Verzekeringskamer vorige week een vergunning voor de branche algemene aansprakelijkheid verstrekt.
Betere service
Dankzij de garantie(overeenkomst)verzekering is de autodealer in staat een betere service te verlenen aan klanten, onder meer door uitbreiding van de garantie op reparaties van drie maanden naar één of twee jaar. Klanten kunnen in die periode voor alle reparaties bij hun autodealer terecht. De rekening wordt vervolgens door de garage doorgestuurd naar de verzekeraar.
Volgens Rust zijn er in ons land circa zesduizend autodealers, van wie 3.500 dealers van automerken en 2.500 universele autodealers. “We richten ons daarbij op de bovenkant van de markt”, zegt Rust.
Het (bezoek)adres van CarGarantie is: Prins Willem Alexanderlaan 651, 7311 NB Apeldoorn. Telefoon: 055-579.83.88, fax: 055 579.35.55, e-mail: info@cargarantie.nl

Reageer op dit artikel