nieuws

Achmea reduceert aantal risicodragers tot drie

Archief

Op polissen van Centraal Beheer, Avéro, FairGo, FBTO, Zilveren Kruis en Groene Land komt vanaf 1 september een nieuwe risicodrager te staan. De nieuwe vennootschappen krijgen de overkoepelende naam Achmea mee.

Het Achmea-concern bestaat straks uit nog slechts drie verzekeraars: Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen NV, Achmea Schadeverzekeringen NV en Achmea Zorgverzekeringen NV. “Commercieel gezien verandert er niets”, benadrukt woordvoerder René Visser. “Voor de consument blijven het gewoon polissen van bijvoorbeeld FBTO en Centraal Beheer. De juridische risicodrager zal echter een Achmea-maatschappij zijn.”
Achmea is al enige tijd bezig met de vereenvoudiging van zijn juridische structuur. De eerste twee stappen bestonden uit het omzetten van de pensioenbedrijven van onderlinge waarborgmaatschappij in naamloze vennootschappen en het vervolgens verplaatsen van die vennootschappen van boven de Achmea-holding tot onder die holding. Later volgde een zelfde beweging voor de ziektekostenbedrijven, uitgezonderd de ziekenfondsen.
Door middel van diverse portefeuille-overdrachten zet Achmea nu de laatste stap: het juridisch fuseren van de bijna twintig verschillende risicodragers in drie overkoepelende leven-, schade- en zorgmaatschappijen. Visser erkent dat de operatie niet alleen leidt tot een vereenvoudiging van de structuur maar ook tot de kostenbesparingen.

Reageer op dit artikel