nieuws

Achmea onderhandelt over prijs medicijnen

Archief

De zorgmerken van Achmea- Zilveren Kruis, Groene Land, PWZ, FBTO en Interpolis – gaan samen met apothekers prijsafspraken maken voor medicijnen.

Veel apothekers in de kernregio’s van Achmea zouden inmiddels positief gereageerd hebben op het voorstel van Achmea Zorg. Het voorstel houdt een laagste prijsgarantie in. De apotheker ontvangt een vergoeding die gelijk is aan de laagste prijs in het betreffende geneesmiddelencluster. De apotheker levert het beste medicijn tegen de beste prijs. Voor de patiënt verandert er niets.
De extra besparingen die Achmea hiermee hoopt te behalen, komen deels ten goede aan de zogeheten zorgverbeteringsprojecten. Bijvoorbeeld projecten die tot doel hebben therapietrouw te stimuleren of projecten op het gebied van ketenzorg voor chronische aandoeningen.

Reageer op dit artikel