nieuws

Achmea-leefstijlconcept voor individuele zorgverzekerden

Archief

Onder de noemer ‘Health Services’ ontwikkelt Achmea een leefstijlconcept, gekoppeld aan individuele zorgverzekeringen. Hierbij wordt zelfs gedacht aan eigen poliklinieken en andere medische voorzieningen.

Het nieuwe bedrijf Achmea Health Services gaat een leefstijlconcept bieden aan individuele ziektekostenverzekerden van Zilveren Kruis, Groene Land en PWZ. Binnen dit concept worden nieuwe en bestaande Achmea-activiteiten gebundeld. In de loop van het jaar zal het pakket dusdanig compleet zijn dat het kan worden aangeboden. Het concept rust op twee pijlers: customer care (gezondheid verzekerden) en patient care (verzorging patiënten).
Achmea biedt al een enigszins vergelijkbaar concept voor de bedrijvenmarkt. Dit wordt aangeboden door Argonaut, een joint venture van Achmea en Gak.
Customer care
Customer care, dat zich vooral richt op preventieve zaken, zal onder meer gaan omvatten: life-style-advisering (gedacht wordt aan cursussen en seminars), een informatiedesk en een Internetsite voor medische en life-style-zaken (die nog moeten worden opgezet), alarmcentrale en hulpverlening in binnen- en buitenland, gecombineerde woon/zorgdiensten voor senioren (waarvoor nog geen vaste plannen zijn) en fitnessmogelijkheden. Om de fitnessmogelijkheden te realiseren gaat Achmea een belang van 75% nemen in de fitnessketen TTW (Ten Tije Wellness). De keten die 26 vestigingen door het gehele land omvat (waaronder 11 franchise-vestigingen), richt zich voor vrijwel geheel op fitness voor particulieren.
Eigen klinieken
Bij patient care staan Achmea activiteiten voor ogen als: telefonische helpdesks, persoonlijke begeleiding (onder meer thuiszorg), doelgroepconcepten (activiteiten voor bijvoorbeeld diabetici en reumapatiënten), en reïntegratiediensten. Achmea deelt mee zich ook te willen richten op “eigen zorgvoorzieningen voor zover de wet dat toelaat”. Woordvoerder René Visser bevestigt dat hierbij wordt gedoeld op eigen poliklinieken en andere medische voorzieningen.
In een interview in AM zei Martin Bontje, directeur van Zorgverzekeraars Nederland, onlangs (zie AM 4. pag. 12) dat hij niet denkt “dat zorgverzekeraars financieel gaan deelnemen in ziekenhuizen en poliklinieken of dat zij er eigen klinieken op na gaan houden.”. Visser: “Ik kan er nog weinig over zeggen, want we zijn nog niet zo ver. We onderzoeken nog wat de wettelijke en commerciële mogelijkheden zijn.”

Reageer op dit artikel