nieuws

Achmea komt met ‘sponsored magazine’ en zorg-website

Archief

Achmea gaat een gezondheidsmagazine voor consumenten uitgeven. Ook komt er een website over gezondheid.

Eind van deze maand verschijnt het eerste nummer van een gezondheidsmagazine dat gratis wordt verspreid onder zorgverzekerden van Achmea en dat ook te koop zal zijn bij de krantenkiosk. Achmea draagt het gehele financiële risico voor dit product, dat wordt gemaakt en uitgegeven bij VNU en dat bij VNU een eigen redactie van tien mensen krijgt.
Achmea-woordvoerder René Visser zegt dat, hoewel het blad Achmea Health gaat heten, het concern er geen stempel op zal drukken. “Wij kunnen zo nodig onderwerpen bij de redactie aankaarten, maar de inhoud wordt door de redactie bepaald.” Met deze uitgave verdwijnen de bestaande Achmea-uitgaven voor verzekerden.
Het nieuwe magazine past in het Achmea Health-concept. Volgens dit concept wil Achmea niet uitsluitend verzekeraar zijn, maar totaalaanbieder op zorggebied. In dit kader past bijvoorbeeld de eigen keten van fitnesscentra.
Eveneens in het kader van de Health-formule start Achmea in mei met een website over gezondheid. De site zal onder meer informatie geven over kwalen en aandoeningen en geeft de daarbij behorende remedie. Het verschil met bestaande sites is volgens Visser dat de aandoeningen zijn op te zoeken via de symptomen, in plaats van via de naam van de aandoening. Dit onderdeel van de site is een bewerking van een besloten site voor huisartsen.

Reageer op dit artikel