nieuws

Achmea introduceert V-plan

Archief

Onder de naam V-plan heeft Achmea zijn nieuwe model voor arbodienstverlening geïntroduceerd. Toverwoord is vitaliteitsmanagement.

De nieuwe aanpak van Achmea richt zich op alle werknemers, zowel gezond als verzuimend. Achmea biedt daarvoor producten die zijn ondergebracht in V-online en V-management.
V-online is een website gericht op werknemers, die online advies biedt en interactieve tests, persoonlijke monitoring en contact met deskundigen. V-online door de werkgever aangevuld worden met een persoonlijke V-kaart, waarbij de werknemer een persoonlijk tegoed opbouwt dat hij naar eigen inzicht kan gebruiken voor bijvoorbeeld gezondheidsadvies of vaccinaties. Volgens Achmea krijgt de werkgever met V-online inzicht in welke thematiek speelt bij zijn werknemers.
V-management biedt de werkgever een verzuimbegeleidingsmodel op maat. Nieuw is Verzuimperspectief, waarbij Achmea volledig geautomatiseerd de verwachte verzuimduur aangeeft inclusief een advies hoe de verzuimende werknemer sneller weer aan het werk kan zijn. Met de nieuwe dienst Mobiliteit kan de werkgever ervoor kiezen om ook de zorgen en de kosten voor re-integratie aan een andere werkgever uit te besteden.
Wegener
Sinds 1 oktober maakt uitgeverij Wegener gebruik van dit vitaliteitsconcept. Achmea Arbo gaat het mediaconcern adviseren en begeleiden in het structureel verbeteren van de vitaliteit van alle werknemers. Het gaat in totaal om vierduizend medewerkers.

Reageer op dit artikel