nieuws

Achmea integreert FairGo in Avéro

Archief

FairGo is een van de slachtoffers van de reorganisaties binnen het Achmea-concern. Het nog geen vier jaar oude label verdwijnt uit de markt en gaat op in collega-intermediairverzekeraar Avéro.

De naam FairGo ontstond begin 1997, ter vervanging van Prudential. Het Engelse moederbedrijf Prudential had bij de verkoop aan Achmea bedongen dat de naam Prudential uit de Nederlandse markt zou verdwijnen.
Na kostenverslindende promotiecampagnes voor de naam FairGo, legde Achmea vorig jaar al de basis voor de integratie van FairGo en Avéro. Toen werd onder meer de business-unit Intermediair opgezet. De directies van de afzonderlijke intermediairverzekeraars Avéro en FairGo verdwenen en werden vervangen door één unit-directie.
Voorzitter is de van Stad Rotterdam afkomstige Perrine Merlin. De andere directieleden zijn Arné van den Boom (Leven Particulier), Wilma de Bruin (Leven Zakelijk), Bert Roman (Schade en Zorg) en Harrie Kiewied (Financiën). Alleen De Bruin is afkomstig van levensverzekeraar FairGo.
Assortiment
Het levenbedrijf van Avéro gaat per 1 januari samen met FairGo. Een groot deel van de organisatie blijft in Leeuwarden gevestigd; enkele stafdiensten van Avéro Leven verhuizen naar het nieuwe kantoorpand van FairGo in Amstelveen. “De gevolgen in termen van verhuizend personeel zullen zeer gering zijn”, aldus Achmea.
Duidelijk is wel dat de gecombineerde levensverzekeraar niet met een dubbel assortiment zal gaan werken. “Het ligt in de rede om naar één productlijn te gaan”, stelt woordvoerder René Visser. Welke producten opgeofferd worden, is nog onduidelijk.

Reageer op dit artikel